Gedragscode zwembranche

De gedragscode van de zwembranche wordt in zwembad De Bronspot gehanteerd.

Zwembad de Bronspot streeft, samen met de brancheorganisatie het Nationaal Platform Zwembaden (NPZ/NRZ) naar een veilige zwemomgeving, zonder ongewenste intimiteiten. Dit betekent dat ongewenste omgangsvormen, waaronder seksuele intimidatie, wordt voorkomen en bestreden.

Alle zwemonderwijzers bij zwembad De Bronspot zijn in het bezit van een Verklaring Omtrent het Gedrag, afgegeven door het Ministerie van Veiligheid en Justitie.

Uit deze verklaring blijkt dat het gedrag in het verleden van onze medewerkers geen bezwaar vormt voor het werken met kinderen.

De medewerkers dienen zich dan ook te houden aan de gedragscode zwembranche.

Landelijk Meldpunt

Spelen er zaken die in strijd zijn met de gedragscode dan kunt u contact opnemen met een landelijk Meldpunt. Dit is het Vertrouwenspunt Sport van NOC*NSF. Het meldpunt is te bereiken via het telefoonnummer: 0900 202 5590. Bellen met dit telefoonnummer kost €0,10 per minuut.

De hulplijn met deskundige hulpverleners is bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 22.00 uur en op zaterdag van 12.00 tot 16.00 uur. Op zondag is er geen bereikbaarheid.

Het meldpunt is bedoeld voor eenmalige en kortdurende ondersteuning en biedt diverse mogelijkheden: van het bieden van een luisterend oor, tot het geven van korte adviezen of doorverwijzing naar bijvoorbeeld een vertrouwenspersoon van NOC*NSF.