Zwemlessen voor kinderen

Tijdens de zwemlessen leert uw kind de basisvaardigheden om zelfstandig te kunnen zwemmen.

Zwem-ABC

Het Zwem-ABC bestaat uit drie afzonderlijke diploma’s. Tijdens de eerste zwemlessen wordt uw kind voorbereid op het behalen van het Zwem -BC. Dit diploma bestaat uit drie deeldiploma's: Zwem A, Zwem B en Zwem C. Pas als uw kind alle drie de deeldiploma's heeft, krijgt het officieel het predikaat 'zwemveilig'.

Wat leert uw kind?

Tijdens de zwemlessen leert uw kind drie basisvaardigheden:

  1. Vertrouwd raken met water
  2. Zwemtechnieken
  3. Overleven in het water

Op de website www.allesoverzwemles.nl/zwem-ABC kunt u alle informatie vinden over het Zwem-ABC.

Wanneer

Let op, in verband met het coronavirus is het zwembad beperkt geopend vanaf 25 mei.

Uw kind volgt eenmaal per week een zwemles van een uur. De lessen worden gegeven op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag. De lestijden zijn altijd om 16.00 en 17.00 uur. Uw voorkeur kunt u aangeven op het inschrijfformulier.

Aanvragen

U kunt uw kind opgeven door het inschrijfformulier in te vullen.

U kunt uw kind opgeven vanaf de maand dat het kind 4 jaar wordt.

Let op: vaak gelden er wachtlijsten voor de zwemlessen. De gemiddelde wachttijd bedraagt ongeveer drie maanden. Na het verwerken van uw inschrijfformulier zal uw kind op de wachtlijst worden geplaatst. U ontvangt automatisch bericht wanneer uw kind kan beginnen.

Leskaarten

Om de continuïteit van de lesgroepen te bewaken, zijn de leskaarten voorzien van een geldigheidsdatum. Een 5-lessenkaart is 6 weken geldig. Dat geeft u de ruimte om een les te missen zonder dat dit financiële gevolgen voor u heeft. Na het verstrijken van de geldigheidsdatum kan de leskaart niet meer voor de zwemlessen gebruikt worden. U kunt een verlopen leskaart wel nog gebruiken voor het recreatief zwemmen of het baantjes zwemmen.

Let op:

  • De leskaarten zijn persoonsgebonden. Het is dus niet mogelijk om meerdere kinderen op één kaart te laten zwemmen.
  • Bij langdurige ziekte (minimaal 2 weken) kan de kaart door een van onze medewerkers worden stopgezet. Na herstel wordt deze weer voorzien van een nieuwe geldigheidsdatum.

Kosten

  • Losse les: € 11,60
  • 5 lessen kaart: € 45,-